(Opslagsdato 21.02.23)

Sanseligt Yogaretreat med Stina Madelaire
Fra 08.06.23 - 11.06.23

Vi er så glade for at kunne fortælle at dygtige Stina Madelaire igen kommer til at afholde et Yogaretreat på Glamping Skovgaardsminde. Vores allerførste år på Skovgaardsminde afholdt vi et udsolgt retreat og det var simpelthen den skønneste oplevelse, både for os som værter og for alle de fantastiske mennesker vi fik lov at huse. Så vi ser meget frem til igen at få lov til at skabe rammerne for dette fantastiske ophold.

Stina har bekrevet hele opholdet på hendes hjemmeside, hvor du også tilmelder dig. Her er et udpluk af alle de gode sager der står beskrevet på: www.stinamadelaire.dk/sanseligtyogaretreat


Giv dig selv en helhedsoplevelse, der beroliger systemet, vækker sanserne og giver plads til at mærke mere…

Med sanseligheden i fokus går vi på opdagelse i bevægelse, natur og lækker mad på idylliske Skovgaardsminde, der ligger i Hou ud til den nordjyske østkyst på højde med Aalborg. Du kan nyde det hele i rolige, naturskønne omgivelser tæt på både skov og hav, der gør det nemt at lade hverdagen blive hjemme og slå autopiloten fra. 

Min intention er at give dig et et åndehul og et trygt rum for refleksion, hvor du kan give slip på at skulle være noget for nogen og bare være der for dig selv. Og retreatet er mere end bare en pause; det er en helhedsoplevelse, hvor du kommer tæt på naturen, tæt på dig selv og tæt på andre og som giver dig muligheden for at slippe det, der fylder, læne dig tilbage og mærke lidt mere.

Derfor bliver du heller ikke mødt med et tætpakket program, men nøje tilrettelagte dage, der veksler mellem fælles aktiviteter og tidslommer, du kan bruge, præcis som du ønsker.

IMG_20210617_080219
Dag 1: Slå rødder 

Her får du tid til at lande i dig selv og i gruppen med yoga i roligt tempo, meditation og beroligende åndedrætsøvelser, der altsammen hjælper dig med at slippe det, du kom fra og forberede dig på resten af retreatet. 

Dag 2: Væk sanserne

Vi starter dagen i stilhed, så du kan tune uforstyrret ind på alt det, du sanser i og omkring dig. Vores meditation foregår gående i skoven, middagen er et festmåltid for alle sanser og vi slutter dagen af med at samles omkring bålet.

Dag 3: Skab plads

Denne dag har vi fokus på at skabe plads både fysisk og mentalt. Plads til at trække vejret dybere, plads til at rumme alt det, vi er og alt det, der rører sig i os og plads til at udtrykke os mere frit. Der er lagt ekstra tid ind til at du kan gøre det, du har allermest lyst til. 

Dag 4: Mærk forbindelsen

På retreats sidste dag har vi fokus på, hvordan den dybe forbindelse til os selv, kan forbinde os tættere til andre.  Vi arbejder med at sætte intentioner for den hverdag der følger efter retreatet, og hvordan du kan holde fast i det, du har opdaget og integrere det i dit liv. 

IMG_20210415_152057

Stina Madelaire – Din yogalærerJeg har undervist i yoga og meditation i mere end 14 år og færdiggjorde min første yogalæreruddannelse i 2010 i København.

Inspirationen til min undervisning kommer fra mange forskellige yogatraditioner og undervisere, men mest af alt fra det, jeg lærer af livet hver eneste dag og fra naturen.

Det, at finde ind til det naturlige udtryk, den naturlige rytme og det, der føles ægte naturligt i os mennesker, er noget af det, jeg lægger mest vægt på, når jeg formidler yoga, og så er det vigtigt for mig at undervise yogaens praksisser og filosofi på en måde, der er let tilgængelig og i “øjenhøjde”, så den kan bruges og gøre en forskel dér hvor vi lever vores liv. Nemlig lige midt i hverdagen.

Jeg har altid en intention om at give dem, jeg underviser, en følelse af ejerskab over og ansvar for deres egen praksis og proces ved at holde et trygt og kærligt rum for både nysgerrighed, fordybelse, udforskning og udvikling.

Prøv yoga med mig på mine åbne klasser i NOR: eller online på Yogavivo.

IMG_20200926_124209

Maden

Det vi spiser, måden vi spiser på, og dem vi spiser med har en stor betydning for vores oplevelse af et måltid. På retreatet har vi fokus på, at alle måltider skal være et sanseligt samlings- og et højdepunkt i løbet af dagen. Så vidt det er muligt serverer vi mad, der er tilberedt med årstidens lokalt dyrkede råvarer. Maden er primært plantebaseret, men du får også både fisk, æg og mejeriprodukter (med mindre du selvfølgelig helst er fri). 

Vi er heller ikke for frelste til at sætte en flaske vin på bordet og starte dagen med verdens bedste pandekager. Udover de daglige måltider, serverer vi flere gange om dagen snacks, frugt, juice, kaffe og te, så du kan holde energien oppe og humøret højt.

Jeg har inviteret min yndlings-kok med til at stå for maden, og kan derfor garantere, at både den gode smag, de sunde næringsstoffer, sanseligheden, etikken og æstetikken er i top.  

IMG_20200928_085445

Malene Berardino – Din kok

 

 

Marlene, der skal lave vores mad, har arbejdet som kok i 23 år. Fra 2006-2012 drev hun den populære Vesterbro-restaurant FiftyFifty, der havde japansk mad og sushi på menuen. Hun er kompromisløs når det kommer til at få både smag, æstetik og bæredygtighed til at spille. For Marlene er måltider noget, vi skal bruge tid på – både at tilberede og spise – og hun elsker den måde, mad kan samle mennesker og bidrage til følelsen af fællesskab. 

Marlene er ikke vild med yoga. Til gengæld er hun vildt dygtig til at bokse. Og så er hun altid god for en snak, og det bliver der rig mulighed for i det åbne køkken i fællesstuen.

Bonusinfo: Hvis du synes, Marlene ser bekendt ud, så kan det være fordi, du har set hende i Robinson Ekspeditionen, som hun vandt i 2017. Gennem de 50 dage, hun tilbragte på den øde ø trænede hun sine bål-skills og hun er blevet helt eminent til at lave ild uden tændstikker og mad over bål. Måske hun deler sine tricks med os på retreatet…?

Skærmbillede 2023-02-21 111304

Stedet

Skovgaardsminde er en smuk gammel landejendom fra 1867, der ligger i Hou ud til den nordjyske østkyst. Området er et kendt for sine mange strande og sit rolige badevand. Du kan gå på opdagelse i den store Hou skov blot 150 meter nede ad markvejen eller tage en tur til vandet. Den nærmeste strand ligger kun 2 kilometer væk.

Du overnatter i et bæredygtigt Glamping-telt, der er placeret på en lille åben eng omgivet af fredsskov og fyldt med fantastisk dyre- og fugleliv. Hvert telt er indrettet med 4 enkeltsenge, og udenfor er der bålsted, bord- og bænkesæt og et campingtoilet. Derudover er der mulighed for at tage bad i vores udendørs bruser, hvor vandet bliver opvarmet af solen. 

Teltene er bæredygtige uden varme og elektricitet, men med varme dyner, levende lys og lamper drevet på solenergi. 

Den gamle gule gård sætter rammerne for dit ophold, og vi har masser af plads til rådighed til yoga både indendørs i den gamle staldbygning eller på høloftet, samt udendørs på den store sydvendte terrasse.

Tilmelding & betaling

Lyder dette Yogaretreat som noget for dig?
Så kan du læse mere og tilmelde dig på Stina’s egen hjemmeside:
www.stinamadelaire.dk/sanseligtyogaretreat

 

Prisen er: 4495 kr. pr. person.


Vi glæder os til at se jer til Juni


Kærlig Hilsen
Lisanne og Karina
Glamping Skovgaardsminde